Hett helgmiddagstips!
januari 11, 2020
Frisk och pigg genom Coronapandemin
maj 18, 2020
Visa alla

Vi bygger pool! Del 1 av 2

I höstas bestämde vi oss för att starta upp ett stort tomtprojekt!

I slutet av oktober drogs allt igång!

Läs reportage 1 av 2 via detta blogginlägg.

Intervjufrågor del 1 – Poolbygget
Publicerades i Folkpools kundtidning, Vår 2020 nr 2


Berätta, hur startade er pooldröm?

Den har vuxit fram under åren. Från att barnen var små med enkla upplåsbara pooler till allt större rampooler som vi haft stående på altanen, som till slut blev för stora för altanen och för små för barnen.

 

Vad blev det för poolmodell och varför just den?

Det blev en Garden pool med brutna hörn. 3,6×6,6 m. Vi valde att lägga till extra djup på 5 cm då Gardenpoolerna är grundare.

Denna pool passade vår tomt allra bäst och de brutna hörnen gör intrycket mjukare där den är placerad relativt nära huset.

 

Var det svårt att bestämma utseende på poolen såsom liner och trappa?

Nej, vi var direkt eniga om att en inbyggd trappa längs med ena kortsidan var både snyggt och praktiskt. Mysigt att kunna sitta i poolen samt att det ser enormt inbjudande ut.

Vi var inte sugna på en klassisk blå liner och denna gråa linern vi valt kommer göra sig otroligt stilrent och snyggt mot vårt vita hus och altanen som vi valt att lägga av OrganoWood, silvergrå trall.

 

Hur har poolprojektet gått?

I ett rasande tempo! Vilka proffs! Foolkpool stöttade och vägledde i alla val och skötte helheten med involverade entreprenörer.

Trots att vi var tvungna att spränga då vi stötte på lite berg, pooltaket var restat och avfuktning krävdes inför linerläggning så stod allt helt klart på knappt en månad.
Våra snickare tajmade och la trallen runt poolområdet, inför att pooltaket levererades som Poolteamet sedan arbetade under när de slutförde arbetet med att sätta linern.

Det var fascinerande att följa arbetet.

 

Har ni ändrat något under projektets gång?

Nej, inte vad vi kan komma på. Allt känns faktiskt över förväntningarna som var höga! Så nöjda med valet av pool, placeringen, linern och pooltaket. Otroligt snyggt!👌

Nu har vi ju inte provbadat ännu, men kan inte tänka oss annat än att det blir en helt magiskt lyxig känsla.

Nu njuter vi av att se poolen lysa upp vår baksida i vintermörkret.

Pst. Följ projektet i Instagram Stories🤗