Vardagskvällsmys, när det är som bäst:) |
Stora och pyttesmå fick det bli vilket blev perfekt efter frukosten, framför julkalender för stor och liten prinsessa |
Lussebullar med Kesella blir extra saftiga – här är receptet!
Ingredienser, ca 35 st
50 g jäst
100g smör
5 dl lättmjölk
250g LättKesella
2 påsar saffran, 1 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Garnering:
russin
Pensling:
1 ägg
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 35 bitar och baka ut enkla lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.
Lycka till med baket:)!