![]() |
En frukost med långsamma kolhydrater, bästa möjliga typ av fibrer, de vattenlösliga, fetter av god kvalité och mättande proteiner. Vitaminer, mineraler och antioxidanter – Välbalanserad! |
Gröt gjord på fiberhavregryn med psylliumfrön i och hela linfrön, conferencepäron, russin, pumpakärnor och kanel på. Ett par ägg och en stor balja PUKKA-te till detta.
När jag vill lyxa till det blir det en grapefrukt till också. Jag varierar gärna med att byta ut päron, det söta, till lingon, det syrliga.
Men nu har vi ju klivit in i julmånaden och barnen vill såklart ha tomtegröt!
Och visst är det mysigt att duka upp med risgrynsgröten, julskinkan och senapen.
Dock tar det tid att koka risgrynsgröten och den socker/tillsatsfyllda ”blixtsnabba” risgrynsgröten på tub som värms upp på ett kick har jag bojkottat, så det blir istället extramys med julfrukost lördag och söndagarna fram till jul. Vilket barnen tycker är helt OK. Då fylls helgerna av det lilla extra myset och vardagarnas morgonmys med julklappskalendrarna framför årets julkalender.