En fräsh tårta innehållande bara en massa nyttigheter.
Tårta á la ISO
En portion (15 bitar á 150 kcal):
275 g Kesella (1% fett)
5 st gelantinblad
300 g frusen mango alt. hallon
45 gr torkade aprikoser
75 gr torkade blåbär alt. tranbär
255 gr cashewnötter
3-4 msk psylliumfrön
3-4 msk kakao (julig: kanel)
Mixa nötter, frön, bär, torkade aprikoser och kakao. Tillsätt 2 msk vatten eller mer för att få chokladbolls-konsistens.
Platta ut nöt- och fruktmixen till en botten i en form med löstagbara kanter.
Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i några minuter så att de mjuknar. Ta upp dem och blanda ut dem i en liten mängd ordentligt varmt vatten (ca 2-3 msk), så att de löses upp ordentligt.
Tina mangon alt. hallonen och mixa med kesellan till en slät smet. Blanda gelantinet med lite av mango-kesella-smeten. Blanda/mixa därefter den med resten av smeten och bred över nötbotten i formen. Låt stå så att den stelnar (ca 30 min).
Garnera med passionsfrukt och bär.
Riktigt gott att ”peppra” den med en massa hallon så att man i varje munsbit får ett hallon;).
Går utmärkt att förbereda ett par dagar innan servering.
Lycka till med tårtbaket!