Tårtan för det goda samvetet och sommarformen

Den nya appen är här!
maj 12, 2013
Satsa på ett sommarlopp…
maj 20, 2013
Visa alla

Tårtan för det goda samvetet och sommarformen

”Tredje gången gillt” stämmer rätt bra i många sammanhang och denna tredje gång som ISO-tårtan gjordes i vårt hem blev den dessutom gjord av självaste ”kocken” i huset;). I stället för att som jag tidigare gånger använt mango som ”täcke” blev det denna gång ett hallontäcke, vilket jag personligen tyckte var snäppet godare.

En fräsh tårta innehållande bara en massa nyttigheter.

Tårta á la ISO
En portion (15 bitar á 150 kcal):

275 g Kesella (1% fett)
5 st gelantinblad
300 g frusen mango alt. hallon
45 gr torkade aprikoser
75 gr torkade blåbär alt. tranbär
255 gr cashewnötter
3-4 msk psylliumfrön
3-4 msk kakao (julig: kanel)
Mixa nötter, frön, bär, torkade aprikoser och kakao. Tillsätt 2 msk vatten eller mer för att få chokladbolls-konsistens.
Platta ut nöt- och fruktmixen till en botten i en form med löstagbara kanter.

Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i några minuter så att de mjuknar. Ta upp dem och blanda ut dem i en liten mängd ordentligt varmt vatten (ca 2-3 msk), så att de löses upp ordentligt.

Tina mangon alt. hallonen och mixa med kesellan till en slät smet. Blanda gelantinet med lite av mango-kesella-smeten. Blanda/mixa därefter den med resten av smeten och bred över nötbotten i formen. Låt stå så att den stelnar (ca 30 min).

Garnera med passionsfrukt och bär.

Riktigt gott att ”peppra” den med en massa hallon så att man i varje munsbit får ett hallon;).

Går utmärkt att förbereda ett par dagar innan servering.

Lycka till med tårtbaket!