Fick ett recept från en kund på en riktigt god tacolasagne (ur en viktväktarbok) som ni också såklart måste prova, perfekt till helgen! Inte så tokigt att kunna variera den klassiska ”tacofredagen” heller;).
400 g nötfärs (5-10%)
1 stor gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
2 tomater
8 champnijoner
ev. vitlöksfräst zuccini (blir kanongott!)
2 dl vatten
1 dl riven ost, gärna lagrad (max 17%)
3 tortillabröd á 40 g
2 dl tortillachips (Kan uteslutas. Då vi gjorde det;)
1 påse taco kryddmix (alt. fajitasmix)
2 dl salsa
Bryn färsen, skala och hacka löken och skär paprikan i små bitar.
Låt lök och paprika bryna med en kort stund. Häll i kryddmixen, späd med vatten och salsa och låt koka 5-10 min. Hacka tomater, skär chaminjoner i skivor och blanda ner.
Smörj en eldfast form och lägg ett tortillabröd i botten. Varva sedan köttfärsröra och tortillabröd.
Avsluta eventuellt med ett lager krossade tortillachips eller välj bort dem och strö endast osten över.
Gratinera i ugn 200 grader, cirka 20 min.
Blanda ihop en valfri sallad till.
Jag slängde ihop en stor grönsallad med betoning ”grön”:) och tillsatte lite kallpressad olivolja, vit balsamvinäger, vitlökspeppar och lite havssalt.
MUMSIGT vill jag lova!
Trevlig helg allesammans!