I lördags kväll bjöd vi vänner på denna bulgursallad som blev väl uppskattad och som jag såklart lovade att dela med mig receptet av, varför jag såklart delar med mig till er alla.
En riktigt fräsch bulgursallad som vi åt med grillad kyckling och vitlökssås (turkisk yoghurt, vitlök, havssalt etc. efter tycke och smak) samt en sås också med bas av turkisk yoghurt men blandad med Aivar Relish.
Enkelt, fräscht och gott! |
Tabbouleh
En god och mättande bulgursallad från Libanon. Passar fint till kyckling, kallskuret, fisk & skaldjur eller quorn.
Antal portioner: 4
2,5 dl bulgur
1 röd lök
1-2 dl färsk slätbladig persilja
1 dl färsk mynta
5 cm gurka
3 tomater
1 dl färskpressad citronjuice
0,5 dl olivolja
Salt
Vitpeppar
1. Koka bulgurn i lättsaltat vatten. Låt svalna.
2. Hacka grönsakerna och blanda samtliga ingredienser. Smaksätt med salt och nymalen vitpeppar.
Mängden mynta, persilja och citronjuice kan du anpassa efter din egen smak.
Receptet är taget från receptbanken i min Kost & Viktklubb. Önskar ni mer receptinspiration så blir ni såklart medlemmar i min finfina Kost & Viktklubb:
www.krafthalsa.se
Just ja, vi köpte en ny Bulgur vi inte provat tidigare som jag varmt rekommenderar.
Ha en fortsatt fantastisk solskensdag allesammans och smaklig måltid;)