”Swan Dive” – En perfekt hållningsövning!

Ge dina bukmuskler en rejäl omgång!
mars 2, 2017
Gravid? Såklart du ska träna, men lyssna på DIN kropp!
mars 10, 2017
Visa alla

”Swan Dive” – En perfekt hållningsövning!

Denna vecka bjuder jag in till att prova en övning med syfte och mål att föra bak framåtroterade axlar, öppna upp bröstet och trolla bort den ihopsjunkna ”kontorshållningen”.

”Swan Dive”

Varför: Stärker axlar, övre delen av ryggen, triceps och korsryggen. Sträcker ut bröst och bål.

Beskrivning: Ligg på mage med armarna sträcka längs med kroppens sida, handryggar ned mot underlaget. Lyft dina armar och bröst från marken, andas ut samtidigt som du roterar ut armar och axlar, öppnar upp bröstet och kramar samman skulderbladen. Håll kvar i toppläget genom utandningen. Andas in och kom tillbaka till utgångsläget. Upprepa så många gånger du kan med god precision. Cirka tio upprepningar är lagom, men vill du göra tjugo så är det fritt fram för det.

Att tänka på: Håll blicken ned mot golv genom hela rörelsen för att avlasta nacken.
Tänk dig ett snöre fäst på hjässan som sträcker och förlänger kroppen, nacken blir som en förlängning av ryggraden.

Har du ryggproblem kan du lägga en kudde eller yogablock under pannan och låta pannan vila kvar mot kudden genom rörelsen (minskar kontraktionen i ryggslutet).
Njut av känslan av att, relativt enkelt, kunna forma din kropp och KÄNN att du blir allt starkare och rörligare. Det triggar till att ta i lite extra nästa gång, att göra någon extra repetition nästa pass ;-).

HEJA!