Vi har svärmor och man på besök några dagar och idag hör och häpna när jag kommer upp från Studion min efter min arbetsdag står ISOkokboken uppslagen på köksbänken och det bjuds på ISO husmanskost.
Det kallar jag världsklass!
Svärmor poängterade extra att hon gjort rätten exakt efter receptet vilket väl vanligtvis inte hör husmödrar till. Så denna ISO-middagsrätt bjuder jag såklart Er alla på. Ett bra exempel på att även husmanskost passar in i ISOdieten:
Köttfärsbiffar med potatis
*2 port
200 g köttfärs, 5%
1 lök
1 ägg
Lite olja eller smör till stekning (jag rekommenderar oliv-, raps eller avokadoolja som är lite mer temperaturstabila, dock på mediumvärme alt. hälften smör, hälften olja)
En rejäl näve ruccola
5-10 cm gurka
1 stor tomat
4 tsk vinäger
2 tsk olivolja
2 medelstora potatisar (200 g)
3/4 dl lingon
2-3 msk kapris
Salt & peppar (salta varsamt)
Finhacka löken och blanda med färsen och ägget. Krydda. Forma biffar och stek i lite olja/smör. Gör en sallad på ruccola, hackad gurka och tomat, vinäger & olivolja. Servera biffarna med salladen, en kokt potatis, lingon och kapris.
Smaklig måltid!