Den här rätten rekommenderar jag er alla varmt att testa, även att du inte tror dig gilla bönor. Kanske denna rätt förändrar ditt tycke ;-).
Det här är en av alla läckra recept i den stora receptbanken i Nutrition Data, dataprogrammet som inkluderar min Kostklubb.
Passa på att aktivera ett abonnemang på stört vet ja, så får du tillgång till alla recept för utskrift och enkel kostregistrering.
Jag har personligen valt att äta rätten som enda tillbehör till en god grillad kycklingfilé och då får man två portioner 🙂 av denna mumsiga rätt med läcker sting.
Kan tänka mig att den är minst lika god till lax. Kanske vill du äta den med lite ris, potatis eller bönpasta.
Testa dig fram vad gäller kombinationer och variera dig gärna. Det gillar kroppen.
STEKTA GRÖNA BÖNOR MED MANDEL
4 port (124 kcal/portion)
Ingredienser
400 g Gröna bönor
10 g Chilipeppar färsk
6 klyfta Vitlök
2 cm Ingefära färsk i bit
2 msk Rapsolja
0,5 tsk Havssalt
1 msk Japansk soja
0,5 tsk Flytande honung
1 st Paprika röd
10 st Sötmandel torkad
Tillagningsinstruktioner
1. Hacka chili, vitlök och ingefära.
2. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och fräs vitlök, ingefära och chili.
3. Tillsätt bönorna och rör hela tiden medan du steker.
4. Häll ner salt, soja och honung och fortsätt woka i ytterligare 5 minuter, tills all vätska försvunnit.
5. Strimla paprikan och låt den steka med de sista minuterna.
6. Hacka mandeln och strö över.
Servera som sagt som tillbehör till någon varmrätt som exempelvis kyckling eller vegofilé.
Hoppas du gillar den!
Smaklig Måltid!