Vilken underbar dag!
maj 20, 2012
Jörgen bjuder på mumsig matig tonfisksallad…
maj 23, 2012
Visa alla

Proteinmuffins (isomuffins)

Skulle ljuga om jag sa att jag var en riktig husmor, men målar gärna upp mig som en ibland;).
Dock med inspiration från andra.

En av mina kunder ville göra isomuffins och i de två ursprungliga recept jag hade på lager så innehåller båda fikon för att få till en bra sötma i de supersunda muffinsarna och det kunde inte min kund i fråga tänka sig att äta, så då började jag bolla med mina kostkollegor och fann på ett nytt recept som dessutom var så superduperenkelt att jag inte kunde låta bli att slänga ihop dem i ett nafs, för att ha en personlig bedömning innan jag nu rekommenderar dem.


Banan- och choklad muffins

8 muffins per sats, 1 muffins = 1 mellanmål

1-2 bananer (2 normalstora blev perfekt!)
2 dl proteinpulver (neutralt sojaprotein är mer anpassat till matlagning)
1 ägg
2 msk kakao
ev. en skvätt mjölk (Skippade jag, men tog ju 2 bananer)
ev. riven kokos (fint att strö på)

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa bananerna och blanda i övriga ingredienser. Blanda ev. i en skvätt mjölk för att få en krämigare konsistens (beror lite på typ av proteinpulver). Klicka ut smeten i bakformar eller direkt på en plåt. Jag använde ett 1/2 dl mått vilket blev perfekt till antalet. Jag energiberäknade dem i mitt kostprogram i Kost & Viktklubben och de hamnade på ynka 130 kcal styck. Perfekt för sommarformen;). Toppa ev. med riven kokos.
Jag kan också tänka mig att det kan vara riktigt gott att tillsätta lite rent ekologiskt vaniljpulver (vaniljstång). Gräddas i 10-15 min beroende på hur ”krämiga” man vill ha dem. Skulle nog säga 10 min.
Dessa går utmärkt att frysa in.
OBS! Förvänta er inte att de smakar som en ”vanlig” muffins. Känn istället in en ny spännnade smak av dessa supersunda muffins, som man kan unna sig med gott samvete;)

Receptet är hämtat från den nya boken ”Diabetes – Du kan själv påverka!” skriven av Kristina Andersson.

Buon Apetito!