Lillprinsessan som hennes ständiga följeslagare var inte sen med att ”haka på”.
Ett klassiskt pannkaksrecept plockades fram och det stektes stora goda pannkakor som prinsessorna sedan åt tills de fick ont i magen. Så kan det bli när man har pannkaksmys;).
Jörgen slängde ihop en kanongod omelett till oss två utav en bas av ägg och lättkvarg, med en massa skinka, grönsaker och mager riven hårdost på (Tips! Wästgötakloster 10%).
Om man nu säg är sugen på just pannkakor och kanske vill äta det tillsammans med sina barn och kanske rent av går på strikt ISO-diet eller helt enkelt vill äta lite sundare och ”smalare” pannkakor, så vill jag tipsa er om ISO-dietens hallonpannkor (vars hallon såklart kan bytas ut till andra bär av tycke och smak) Recept från Isodieten, KOKBOKEN.
Hallonpannkakor
Ingredienser till 2 pers.
2 dl havregryn
4 st ägg
4 st äggvita
2 dl minimjölk
7 dl hallon
salt
Det går även bara att använda färdigmalt havremjöl. En deciliter havregryn motsvarar en deciliter havremjöl.
Tillagningsinstruktioner:
Kör havregrynen till ett fint mjöl med hjälp av en mixer. Blanda äggen och mjölet. Häll i mjölken och en gnutta salt och rör till en jämn smet. Blanda ner några av hallonen i smeten. Stek två till tre små pannkakor i en liten teflonpanna. Servera med resten av hallonen.
Ha en fortsatt härlig söndag allesammans!