Lev väl, uppnå livskraft och förläng livet…
augusti 13, 2010
Häng med på ”NMT”, Nordic Military Training…
augusti 22, 2010
Visa alla

Oj vad tiden rusar iväg…

I söndags hade jag bloggat i bilen på väg hem från U-valla om jag haft en iPhone… men i och med att jag inte har det så sitter jag här nästan en vecka senare. (Vad gör man inte för att flirta till sig en ny telefon, och bortförklara att jag inte bloggat på en vecka…:-)
En kund kom häromdagen med just den telefonen jag vill ha (tror jag…) och sa att det skulle jag minsann unna mig, och såklart jag ska! Då blir jag ju en flitigare bloggare:-)!!!

Förra helgen på Västkusten var jättehärlig, som en förlängning av semestern. Hade förstås saknat prinsessan som varit hos sin farmor & Tomas sedan i måndags, då vi kom dit sen fredag kväll så bara den KÄNSLAN  när vi kom dit och hon stod och hoppade av glädje lika mycket som mitt hjärta värmde av mottagandet.

Vi vaknade upp på lördagen av ett helt fantastiskt väder, behagligt varmt och solsken.
Vi for till Smögen, där vi tillbringade dagen genom att bara ”vara”! Vi strosade runt, frossade i finfna räkor med ett gott vitt vin, och bara njöt av att sitta där i solskenet och kolla in alltifrån båtar till människor.

Sen for vi hem på söndagen för att ladda inför en ny vecka, som nu swischat förbi.

Jag har enormt mycket jobb i dessa tider, jättekul verkligen, men det jag har svårt med är att låta saker och ting ligga ogjorda, att inte ”städa” av allt jag har att göra för att därefter kunna koppla av helt och fullt.  I detta nu är det inte relistiskt möjligt att arbeta in allt jag har att göra. ”Att göra listan” är lång, inget jätteakut än sålänge, men många deadlines står på tur. Roliga sådana! Hösten kommer att bli spännande. Många möten med nya människor! Människor som står inför kanske sin livs förändring.
Önskar att dygnet hade fler timmar!
Jag tänker dock på mig själv för att må optimalt bra och kunna var den inspiratör jag är från hjärtat, varför jag om jag sovit för få timmar t.ex. inte kör det planerade träningspasset os.v. Även jag blir klokare med åren:-)!

Stress & dåligt med sömn gör oss sjuka, så är det!

Det gav mig inspirationen till mitt veckoutskick jag sände till mina medlemmar i min Kost & Viktklubb idag, vilket jag tänkte dela med mig av så också till Er Alla:

5 tips för att slippa jobbångest och sömnproblem efter semestern

Nu har verkligheten börjat för många, vilket ofta kan leda till jobbångest som i sin tur påverkar sömnen. Här kommer fem tips på hur du snabbt kan undvika sömnproblem efter semestern.

1. Mjukstart

Försök att ta det så lugnt som möjligt de första dagarna. Försök att få en överblick över den kommande tiden. Ta små pauser ofta för att få upp energinivån. Genom att starta första arbetsveckan efter semestern med en mjukstart kommer allt kännas lättare.

2. Lämna jobbet på jobbet

Det är viktigt att få ett tydligt mentalt avslut innan du går hem för dagen, för att undvika stress när man sover.

3. Ta vara på kvällarna
För att hålla kvar semesterkänslan så njut av kvällarna. Ta långpromenader, grilla de kvällar som fortsatt är värmande och härliga, tillbringa tid med vänner. Men undvik vinet. I varje fall under veckodagarna. Alkohol försämrar sömnen.

4. Fasta tider
Under arbetsveckorna är fasta tider oftast inget problem. Under semestern ändras ofta sömntiderna vilket leder till att det kan vara svårt att komma tillbaka till de dagliga rutinerna. Få tillbaka rutinerna genom att stiga upp ungefär samma tid varje dag och stanna inte uppe för länge om kvällarna. Minst 6 timmars sömn bör vi ha. 8 timmar är optimalt! 10-12 timmar behöver faktiskt ingen om man kontinuerligt sover gott sina 8 timmar/natt. Lagom är bäst!

5. Undvik att ligga vaken
Svårt att somna på kvällarna? Ligg inte kvar i sängen. Stig upp och gör något tills du blir sömnig. Många gånger är det grubblerier som stör insomnandet. Sätt dig ner och skriv ner allt som far runt i dit huvud medans du dricker ett koffeinfritt gott te, så somnar du som en stock!

NJUT av helgen och sussa sött!
/Fia