Dagens tips – Icebug!
februari 7, 2013
Bli stark & stabil med balansbollen
februari 12, 2013
Visa alla

Muffins – Helt enkelt!

Det kom ett mail från en ISO-kursdeltagare idag då jag kom på att jag ju måste dela med mig av muffinsarna jag bjöd kursdeltagarna på förra träffen för dessa blev verkligen kanongoda! Inga som helst konstigheter, få ingredienser, snabbt och enkelt!

”Nu börjar det bli en vana mer än något annat. Skulle handla igår och behövde inte kolla en massa recept och skriva ner allt utan gick in och visste vad jag behövde för att laga de goda ISO-måltiderna. Härligt!
Många frågar nu hur mycket jag gått ner och nog är det en härlig bekräftelse allt!:)
Ryggen mår fint av träningen (hon valde att ta hjälp av mig som PT för individuellt upplägg och aktivitetsplan) och jag orkar allt mer på löpbandet och på crosstrainern.
Jag är sällan hungrig och blir inte heller så där olustigt mätt och dåsig efter maten.
Mellanmålen är kanonviktiga för mig och banan och kanel- muffinsen är perfekta för mig på kvällen framför tv’n!
Det här är så härligt. Känner mig stark, pigg och sund!
Tack för det:)!
//X inne på 3:e veckans isodiet

Snabba banan och havre (micro-) muffins(ISO-mellis/fika á 150 kcal/port)

Till 2 personer behöver du:
2 st ägg
6 msk havregryn
80 g banan
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
Jag valde att tillsätta lite vaniljstång också. Finns rent ekologiskt vanlijpulver på burk.
Man kan också dekorera med några hallon

Tillagningsinstruktioner:
1. Ha i alla ingredienser i en skål. Mixa med en stavmixer tills du får en slät smet.
Jag valde att slänga i allt i en matberederade vilket fungerade utmärkt.
2. Smörj en ramekin-form eller en mugg med lite kokosolja eller annan naturell olja.
Häll i smeten och ställ in i microvågsugnen på högsta effekt i ca 1 minut och 15 sekunder. Ta ut och känn på toppen om den känns färdig. Om den fortfarande är kladdig, kör den ytterligare i micron i 10-sekunders intervaller tills den blivit fast.
Det går också bra att göra dem i ugnen, 200 C i ca 15 minuter.
Det sistnämnda valde jag då jag gjorde så många och det blev perfekt!
Muffinsen går bra att ta med som mellanmål och håller sig färska i ca 2 dagar.
1 muffins=1port

Matkreatör: Sanna Backman, Källa: isodieten.se

Perfekt till helgfikat;)!