Den här morotssoppan! Passar sig fantastiskt bra så här i förkylningstider men likväl som en läcker höstsoppa.
Receptet är taget ur kokboken ”Country cooking med Jill i Nasville”.
Gör storkok, då den gör sig utmärkt även dagen därpå.
Morotssoppa med Ingefära
Ingredienser:
500 g morötter
2 kycklingbuljongtärningar
2 stora apelsiner
1 stor vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
2 msk flytande honung
Salt och nymald vitpeppar efter smak
Till servering:
Rostad flagad mandel och gärna lite hackad färsk koriander
Gör så här:
1. Använd en stor kastrull. Skala morötterna och dela dem i centimetertjocka bitar. Lägg dem i kastrullen och häll på vatten så att det precis täcker morötterna.
2. Smula ner buljongtärningarna och koka tills morötterna blir mjuka. Mixa allt i kastrullen med en mixerstav.
3. Pressa all saft ur apelsinerna och häll i. Pressa ner vitlöken och blanda i resten av ingredienserna. Späd med mer vatten till önskad konsistens. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.
4. Servera med lite rostad mandel och gärna lite koriander på toppen.
Mycket god och välgörande – Kan det bli så mycket bättre!?
Go helg alla fina människor