Ibland tryter fantasin och matlagarglädjen, även för vår kock härhemma. ❤️
Då är det till att ta matinspiration från olika receptbanker och skapa en matlista som är både enkel och inspirerande.
Receptet jag tänkte inspirera med i detta inlägg är taget från tidskriften ”Allt om mat”. Ur denna har gjorts en kokbok ”Köp hem 5”. För dig som vill laga god vardagsmat med få ingredienser. Exemplariskt, eller hur!?
Ikväll bjöd kocken på följande rätt ur ”Köp hem 5”
Räkpasta med Mango
Köp hem:
1 kilo räkor med skal
1 stor mango
1 purjolök
1 flaska mango chutney
1 paket tagliatelle (500 gram)
De tongivande smakerna är räkor och mango. I det här fallet behöver mangon inte vara mogen. Det blir faktiskt godare med lite syrlig halvmogen frukt tillsammans med räkorna. Dessutom håller bitarna formen bättre. Pastan får lagom hetta och sötma av mango chutney som i sällskap med olivolja och räkfond fungerar som smakrik sås. Den som önskar kan krydda lite extra med vitlök.
Till 4 personer:
1 kilo räkor med skal
1 msk olivolja
4 dl vatten
1 stor mango
1 purjolök
Ca 300 g tagliatelle
2 msk olivolja
4 msk mango chutney
Gör så här:
Tillagningstid: 30 min
Tips! Du kan använda bönpasta på sojabönor om du vill. Energiinnehållet är ungefär detsamma som i vanlig pasta. Tittar man däremot på mängden kolhydrater så skiljer de sig åt. Bönpastan innehåller väldigt lite kolhydrater och är rikare på både protein och fiber än vanlig pasta, men innehåller mer fett.
Det är dock fördelar med den höga mängden protein och fiber då mättnaden blir större, vilket i sin tur kan göra att man äter mindre mat och därmed också får i sig färre kalorier. Samt att man får i sig mindre mängd mjölmat, vilket är bra.