Jag älskar det enkla och spontana som sommaren bjuder in till.
Det är mindre fix och don när man ska ses, för vem vill stå över spisen när man kan vara utomhus och få sand mellan tårna och ett vindrufsigt hår, och det är just så vi umgås under sommaren. I varje fall vi :-). Med härligt solkyssta kinder och glittrande ögon, lever vi upp efter idet.
I går kväll tog jag emot en kär vän och hennes guldklimpar och gjorde det just så enkelt man bara kan tänka sig, men utan att tumma på vare sig mysfaktorn eller den goda smaken.
Barnen ville såklart leka så med en grillad korv och grönsaksstavar i handen blev de inte uttråkade såsom de kunnat bli sittandes vid ett middagsbord, där för övrigt jag och min vän fick sitta njutandes i kvällssolen över ett glas mousserande och den goda salladen medan barnen busade omkring på tomten. Perfekt helt enkelt!
Som snacks blev det frukt och bär – vindruvor, melon och jordgubbar i stora lass.
Här följer gårdagens middag, en personlig favoriträtt som jag delat med mig av tidigare här på bloggen.
Jag vill såklart inte att någon av er ska missa denna enkla rätt som är frestande för ögat, med dess härliga färger och har en alldeles utsökt smak.
Det bästa av allt är att den går utmärkt att ha stå förberedd och även ätas av dagen därpå.
Kräftstjärtar med avocado och kidneybönor
2 port.
300 gram kräftstjärtar
1 avocado
1 tomat
Cirka 60 gram sockerärtor
1 rödlök 5 dl kokta eller konserverade kidneybönor (350 g)
4 tsk olivolja
4 tsk vinäger (äkta vinäger av tycke och smak)
4 tsk citronsaft 2-3 tsk sambal oelek
Blanda ihop allt, servera och njut!
Rätten är tagen ur Isodieten, Kokboken.
*En snabb, enkel och färgstark Isolunchrätt (på ca. 500 välbalanserade kcal) som kan slängas ihop i ett nafs. Lika god i matlådan dagen därpå. Proppfull av nyttiga fetter och sambal oelek/chili som kan öka förbränningen (många bäckar små ;-).