Här följer ett enkelt fräscht recept på marinad. Hoppas ni ska komma att gilla det såsom vi.
Ingredienser
4 portioner
4 st laxfileér eller laxkotletter
1 st röd chilifrukt
1 st lime, skuren i tunna skivor
2 msk olivolja
0.5 tsk salt
2 st vitlöksklyftor
1 tsk honung
Dekoration
1 st lime, skuren i tunna skivor
Tillagning:
1. Kärna ur chilin och finhacka den. Skala och finhacka vitlöken.
2. Tvätta limen och riv skalet. Pressa limesaft i en skål, tillsätt rivet limeskal, honung, chili, vitlök, salt och olivolja.
3. Vispa ihop marinaden och marinera laxen minst i en halvtimme i kylskåpet.
4. Grilla laxen i några minuter per sida och dekorera med grillade limeskivor.
5. Servera med en matig sallad.
Tröttnar man på dill, gräslök och andra klassiska fiskkryddor så passar lax väldigt bra med asiatiska kryddor som chili, vitlök, ingefära, soja, wasabi och teriyaki.
Njut vidare av denna helt magiska långhelg!