Marinad – Grillad lax med lime och chili

Ingefärsshot – utan kokning
maj 29, 2016
Kroppen som redskap
juni 6, 2016
Visa alla

Marinad – Grillad lax med lime och chili


Att äta lax är ett finfint sätt för både barn och vuxna att få i sig nyttigt omega 3-fettsyror på samt att det är väldigt gott!

Här följer ett enkelt fräscht recept på marinad. Hoppas ni ska komma att gilla det såsom vi.

Ingredienser
4 portioner

4 st laxfileér eller laxkotletter
1 st röd chilifrukt
1 st lime, skuren i tunna skivor
2 msk olivolja
0.5 tsk salt
2 st vitlöksklyftor
1 tsk honung

Dekoration


1 st lime, skuren i tunna skivor

Tillagning:

1. Kärna ur chilin och finhacka den. Skala och finhacka vitlöken.
2. Tvätta limen och riv skalet. Pressa limesaft i en skål, tillsätt rivet limeskal, honung, chili, vitlök, salt och olivolja.
3. Vispa ihop marinaden och marinera laxen minst i en halvtimme i kylskåpet.
4. Grilla laxen i några minuter per sida och dekorera med grillade limeskivor.
5. Servera med en matig sallad.

Tröttnar man på dill, gräslök och andra klassiska fiskkryddor så passar lax väldigt bra med asiatiska kryddor som chili, vitlök, ingefära, soja, wasabi och teriyaki.

Njut vidare av denna helt magiska långhelg!