Låt hjärtat leda dig framåt

Julhälsning från Fia
december 20, 2018
Middagsinspiration med få ingredienser
januari 30, 2019
Visa alla

Låt hjärtat leda dig framåt

 

 

 

 

 

Känslan av att vara tillbaka i vardagsrutierna och gå mot ljusare tider är härlig!

2019 – Ett år då jag tycker vi ska lyssna mer inåt och låta hjärtat styra mer. Viktigt tror jag! Att våga lite mer och släppa på oro och rädsla. Att släppa taget kan vara oerhört skönt och befriande!

– För vad är egentligen det värsta som kan hända?

Fokusera på vad det är du vill! Känn glädjen som att du redan är där.
Omge dig av människor som tror på dig, som lyfter dig och vill dig väl.
Ta ett steg i taget. Skapa möjligheter. Våga ta nya vägar som öppnas upp. Var tacksam! För det lilla! För det stora!
GÖR sådant du trivs med – LEV!

Att lyssna till sin egen inre röst, eller snarare de tusen röster som kämpar om herraväldet inom dig är en heroisk kamp som kan leda till en stor seger: Du får bättre kontakt med dig själv, du mår bättre och kan äntligen bli herre över ditt eget liv. Många gånger försöker vi fly från det jobbiga. Det bästa är att försöka vara i det jobbiga, lyssna på det, förstå hur det uppkommit och hur det påverkar vårt liv. Vårt liv som vi kan styra åt det hållet vi vill. Vi är inte träd med rötter som sitter fast, vi är betydligt friare än så, bara vi vågar chansa, vågar misslyckas, vågar drivas av våra vildaste drömmar! DRÖM mer! Livet blir sällan som vi tänkt oss, om vi nu överhuvudtaget haft en klar uppfattning om hur vårt liv borde gestalta sig. Få människor vet riktigt vad de vill och även om man gör det är det lätt att gå vilse för att man inte riktigt känner sig själv. Den omedvetne far hit och dit, styrd av starka psykologiska krafter och komplex.

Just den här tiden, för ett år sedan, gick jag en självutvecklingskurs. Det är jättejobbigt att dyka in i sig själv på det sättet, men ack så värdefullt och effektfullt. Jag mötte mig själv på djupet under kursen, det som varit extra tungt i livet och som jag försökt sopa under mattan, under hela mitt liv, fick komma upp på ytan. Jag mötte det (mig själv) och försonades med det (med mig). På det sättet kunde jag sedan lägga det bakom mig och bli så mycket starkare, tryggare och mer harmonisk i – mitt liv!

Jag tänkte att vi här och nu skulle skapa tre gemensamma målbilder under 2019.

Dina förutsättningar att nå målet ökar markant om du ser till att målet är tydligt, har en tydlig riktning och går att mäta:

1. I år ska jag äta hälsosammare!
I stället för att bara säga att du ska äta nyttigt kan du göra ditt löfte till dig själv mer konkret genom att säga till exempel:
– Jag ska sluta äta godis på vardagar.
– Jag ska komplettera alla mina måltider med grönsaker.
– Jag ska bara dricka vatten som måltidsdryck.
…etc.

2. I år ska jag komma i God Form!
Det blir mer konkret om du bestämmer dig för att till exempel:
– Jag ska träna X gånger i veckan.
– Övriga dagar ska jag uppnå minst 7000 steg.
Tänk på att vara realistisk och att detta ska kunna fortgå under lång tid, bli en väl vald livsstil!

Tips! Sätt tydliga mål som driver och inspirerar dig framåt under året som t.ex. att du ska genomföra ett lopp, bestiga ett berg, stå på händer, åka på yogaretreat, anlita en personlig tränare, hålla koll på din hälsostatus och mäta dina framsteg genom regelbundna hälsotester, orka springa 5 km med en go känsla utan att stanna, stretcha/rörlighetsträna i någon form varje dag för att bli allt smidigare (lätt att mäta som att t.ex. i sittande med sträckta ben framför dig nå tårna eller lägga pannan på knäna😉), uppnå din målvikt etc.

3. I år ska jag stressa mindre!
Att sålla bland alla ”måsten” blir enklare om du är konkret som t.ex.
– Jag ska bara boka upp mig på aktiviteter två kvällar i veckan.
– Jag ska starta varje dag med att ta tre djupa, medvetna andetag och högt tala om för mig själv att: – Idag blir en bra dag!

Inte särskilt svårt eller hur? Men ack så effektfullt!

Se det nya året som ett helt nytt kapitel av DITT LIV.
Du bestämmer! Hur vill du ha det? Uttala det gärna högt, skriv ner det.

NJUT av livet, här och nu!

Kram till er alla fina människor