Idag har jag känt mig ”extra” gravid…

Låt dagsljuset uppmuntra till morgonpromenader…
mars 11, 2011
Förbättra din stegträning med intervall fitness skor från Dr Scholl’s…
mars 16, 2011
Visa alla

Idag har jag känt mig ”extra” gravid…

Gravid i 33:e veckan så man ska väl känna sig så smått gravid nu va:-)?!
Vi fick Nellie fyra och en halv vecka för tidigt… så man bör väl vara så smått ”redo”. Det var vi absolut inte när vi väntade Nellie då vi bara var hemma i Sverige över sommaren och sedan flyttade tillbaka till Italien, varför vi knappt köpt en babypryl då vi ju inte skulle ”boa” förrens vi kom till Italien. Så när vi hamnade i Eskilstuna (där man hamnar om man föder mer än 4:a veckor för tidigt) så fick vi springa ut på stan mellan amningarna och köpa grejer. Otroligt roligt minne från att vattnet gick, vilket blev en så otrolig ”surprice”:-). Jag som knappt kände mig gravid! Samma kväll hade jag och Jörgen promenixat från Arnö för en grillkväll uppe vid vattentornet och tillbaka, så med andra ord kände jag mig hur pigg och fräsch som helst och hade inte ens börjat tänka i födartankar ännu. Ha ha… sen på natten vaknade jag upp av att vattnet gick och vi föll i skratt båda två, for upp och fram med ”böckerna” för att läsa på: ”Vad gör vi nu?”
Väl på Nyköpings lasarett kunde vi såklart inte sova en blund och förmodligen var det väl av smått nervositet som vi inte kunde sluta skratta. Sköterskorna fick försöka dämpa oss så smått, och tala om att vi nog skulle tänka på att vila inför det som komma skulle.
Värkar hade jag tydligen, men kände dem inte ens. Märkligt! Sen iväg med ambulans till Eskilstuna. När väl värkarna satte igång på allvar var det tydligen för sent med någon som helst bedövning så det var bara att krysta ut vår lilla Nellie vilket tog runt en kvart. Ja, inte var det någon tung förlossning inte så man får väl hoppas att det inte blir alltför jobbigt denan gång. För SÅ lätt som det var då kan jag nog inte förvänta mig att det blir ännu en gång. Var i betydligt bättre form då än vad jag är nu dessutom…

Jag har dock fullbokat till 2 veckor innan tänkt födelsedatum (8:e maj) så vi får hoppas att bebben stannar kvar i magen till dess.
Nu i 33:e veckan så börjar det som sagt trycka på då det börjar bli trångt  därinne nu och magen är bra stor nu! I går gick Nellie och jag och la oss direkt efter melodifestivalen och jag somnade nästan direkt (vilket inte hänt på flera månader) och vaknade först närmare nio. Så SKÖN känsla, då jag sover förtvivlat dåligt nu och har gjort under lång tid, då bebben är hur aktiv som helst när jag ligger ner, vilket såklart ”stör”. Bebben kommer att lägga på sig en tredjedel till hälften av sin födelsevikt under de kommande 7 veckorna. Eftersom bebisen nu lägger på sig fett börjar huden fyllas ut och bli slät och fin.
Blir spännande att se hur mycket mer jag sväller de följande veckorna:-).

Nya löpvagnen står efterlängtad och väntar;-)