Hotellvistelse på hemmaplan – Varför inte?

”Rödbetor från Norrland”
september 21, 2013
10 tips till bättre sömn
oktober 1, 2013
Visa alla

Hotellvistelse på hemmaplan – Varför inte?

För exakt ett år sedan satt jag med en kund som väckte upp tanken om att man
såklart kan ta in på hotell på hemorten, för varför inte?

Det är nämligen som så i vårt fall, att svärföräldrarna bor långväga varför vi inte träffas så ofta och när vi ses blir det bara över en helg och då vill man såklart umgås, men också gärna ta tillfället i akt att vara lite barnfria.

Min kund ifråga som kläckt idén om hotellvistelsen fick mig såklart att boka på stört som med det mesta annat som kommer på tal i mitt liv som väcker lust, för varför vänta;).
Så för ett år sedan när svärföräldrarna kom på besök hade vi en trevlig fredagsmiddag härhemma tillsammans med dem, varefter vi tog en skön promenad till ett nyrenoverat och helfräscht Scandic hotell. Korkade upp en flaska skumpa på hotellrummet varefter vi slappnade av i hotellets jacuzzi. Riktigt skönt! Vi fick en god natt sömn utan sällskap, av förvisso helmysiga små barn, i sängen. Även att man må vakna alltför tidigt som på beställning även när man får möjlighet till sovmorgon, så är känslan av att bara få ligga kvar precis så länge man vill helt överlägsen. Kanske vill man sedan gymma lite och-/eller relaxa lite till innan en riktigt bra frukostbuffé och efterföljande skön promenad hemåt till familjeyran igen.

Igår gjorde vi en repris. Jörgen hade fria händer att boka bord på något trevligt ställe i stan som denna gång blev en promenad till Erik i Forsen.
Det blev musslor till förrätt, grillad tonfisk med rödbetor och getost till varmrätt och ett gott matchande vin som föll våra smaklökar väl, riktigt gott!

Rekommenderar er alla varmt att unna er sådana här break för att fylla på batterierna. Jag är praktiskt taget halvdöd om fredagskvällarna, vilken ni säkert känner igen…varför sådana ting är så otroligt välbehövliga.


Tack Lena;)!