Igår kväll när jag klev in innanför dörren stod kaminen i härliga lågor och det doftade av god mat.
Mmmmmmmmmm…mysfaktor minst sagt!
Jag kom hem från att ha haft min kvällskurs där vi efter teorin varit ute och stavgått i smått ruskväder, varför jag kände mig lite frusen.
Att efter en varm dusch få krypa upp i soffan framför brasan och dessutom få en smarrig middag serverad av min ”egen kock”:-) kändes lyxigt till tusen.
Såklart ska jag dela med mig av denna middag tagen från ”Klaras GI-Mat för familjen”:
Köttfärsoppa med tomat & potatis
Enkel & populär. Går att variera med andra grönsaker och annat kött t.ex. kyckling.
Bra mat att göra mycket av och frysa in till bråda dagar.
4 port.
400 g potatis
400 g blandfärs (här valde vi mager nötfärs 10%)
1 gul lök
1 gul paprika
2 msk rapsolja
1/2 dl tomatpuré
paprikapulver
2 burkar krossade tomater
2 msk köttfond
salt & peppar
ev. mer vatten
Gör så här:
Skala potatisen, skär i mindre bitar och koka den för sig. Hacka lök och paprika i små bitar. Häll rapsolja i en stekpanna och fräs löken. Lägg i köttfärsen och bryn den. Tillsätt paprika, tomatpuré och paprikapulver. Låt det stå oh puttra lite. Häll de krossade tomaterna i en kastrull och tillsätt fonden. Lägg över köttfärsen, späd med vatten till lagom soppkonsistens och smaka av med salt & peppar. Lägg till sist i potatisbitarna och servera med färska tomater (Vi delade körsbärstomater och hade i) och rostade pumpakärnor på toppen(som ni rostar lätt i stekpannan).
Buon Apetito!