Detta är verkligen att UNNA SIG!
Vad jag också poängterat för mina kursdeltagare är vikten av PLANERING!
Så i söndags tog jag fram nya ISO-recept som jag inte provat tidigare och skrev matsedel för veckan följt av inköpslista varefter handling.
ENKELT och så skönt att ha planlagt veckan!
Glada tillrop har strömmat in i inboxen från mina kursdeltagare som såklart än sålänge är i startfasen.
Nu ska jag bjuda er på en riktigt god Isofierad rätt som jag bjöd min familj på ikväll och som ligger i matlådan imorgon, mums. (Receptet är hämtat från boken: Isodieten på egen hand)
Skär köttet i strimlor. Blanda vin och soja och häll över köttet. Låt stå och marinera 1 timme. |
Skala och riv ingefäran. |
Denna rätt serveras med råris och mitt tips är mitt favvoris: Risenta Råris 45 min |
Skär paprika i bitar och dela champinjonerna. Champinjonerna fräses i smör. |
Varefter köttet tillsätts, ingefäran och paprikan. Häll över resten av marinaden eller gör det tillsammans med köttet såsom jag råkade göra, blev utmärkt utan att förstekas. Låt puttra i 10 min |
Serveras tillsmamans med broccolin |
Viktigast av allt, glöm inte att göra dubbla portioner så matlådan står klar imorrn:) |
Köttgryta med sesamfrön och ingefära
1 port.
150 g nötkött (innanlår, filé) Jag använde Fransyska
1 msk soja
1/2 dl rött vin (hälsobonus)
1 tsk smör
2 tsk sesamfrön
ca. 75 g champinjoner (hälsobonus)
1 paprika (hälsobonus)
Valfri mängd broccoli (hälsobonus)
45 g okokt råris (0,5 dl)
Några cm färsk ingefära (hälsobonus)
Salt & peppar
NJUT av en god, hälsosam och mumsig måltid mina vänner!