Ni vet en sån där middag och smakupplevelse när man mmmmm…ar genom hela middagen. Galet god helt enkelt!
Torskrygg med brynt smör-vinägrett
För 8 personer/Tillagningstid +60 min
Ingredienser:
8 bitar torsfilé á ca 150 gr
1 liter vatten
ca 100 gram regnbågs- eller löjrom
Olja
Salt & Peppar
Dill och körvel till garnering (det utelslöt min kock)
Mandelpotatisstomp
1 kg skalad mandelpotatis
75 gr rumsvarmt smör
150 gr riven Västerbottenost
2 dl gräddfil
Brynt smör-vinägrett:
100 gr smör
1 stor gurka
4 msk färskpressad citronjuice
GÖR SÅ HÄR:
1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Krossa potatisen med en träslev och vänd ner smöret, osten och gräddfilen. Smaka av med salt.
2. Brynt smör-vinägrett: Bryn smöret i en kastrull. Skala gurkan och gröp ur kärnorna. Skär gurkan i små tärningar. Skär gurkan i små tärningar. Blanda det ljumna brynta smöret med gurktärningar och citronjuice vid servering. Smaka av med salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 100 grader. Blanda vatten med 1 dl salt och lägg ner torsken i lagen. Låt rimma i 10 minuter. Lyft upp och lägg torsken i kallt vatten för att avstanna rimningen. Torka torr och lägg på en oljad plåt. Täck med folie och sätt in i mitten av ugnen ca 15 minuter tills innertemperaturen är 56 grader.
4. Servera torsken med mandelpotatisstompet och vinägretten. Toppa med rom och örter.
Smaklig måltid! Låt mig höra vad du tyckte?