Ladda batterierna med aktiv semester
juli 16, 2014
Medveten kost och träning hälsoboostar mig
augusti 1, 2014
Visa alla

Här blir sagorna verklighet!

– Mamma… saknar Pippi och Ronja!

En vecka sedan vi var på Astrid Lindgrens Värld och våra tjejer samt vi vuxna trollbands av de fina föreställningarna. Emil, Ronja, Pippi, Karlsson på taket… Relativt korta skådespel vilket är så bra. Ingen hinner tröttna.

God mat på lokala råvaror serveras. Vi åt lunch på samma ställe dagarna två då vi alla vart så nöjda av vad som serverades på ”Majkens Mat”.

Maten är en viktig del av helhetsupplevelsen i Astrid Lindgrens Värld. För några år sedan tog de bort hamburgare och pommes frites från menyerna. År 2010 gick de ytterligare ett steg längre och ersatte nästan alla halvfabrikat med rejäl, hemlagad husmanskost tillagad av lokalt producerade råvaror.
För att utveckla maten i parken inledde Astrid Lindgrens Värld samma år ett samarbete med den prisbelönte kocken och krögaren på Långbro Värdshus, Fredrik Eriksson. Fredrik är tidigare ordförande i föreningen Årets Kock och har en lång rad gastronomiska erfarenheter och utmärkelser på meritlistan. – När vi tog steget fullt ut och började laga all mat från grunden, så var det självklart för oss att välja närproducerade råvaror. Dels för att vi vill bjuda besökarna på en genuin och sund matupplevelse men dels också för att stödja det lokala näringslivet och även bidra till att minimera miljöpåverkande transporter.

Så mina läsare, har ni inte besökt ALV ännu är det väl värt ett besök!

Vi valde att hyra ett härligt litet hus mitt i lilla Vimmerby med uteplats och grill. Där kommer vi säkert välja att bo även nästkommande besök.


Sist men inte minst en ”glutt” i butikerna. Fick med oss ett gäng guldpengar hem:-)