Grönkålschips är trevligt att ha som tilltugg till ett glas mousserande innan middagen, men går likväl att ha som snacks i tv-soffan.
Dessutom kan det användas som läcker crunchig smaksättare och topping på sallader och fisk.
Såhär enkelt gör man dem.
Grönkålschips
4 port.
Några stora stjälkar grönkål eller färdigplockad i påse, 300 gram
Salt
1/2 dl kallpressad olivolja
ev. citronsaft
1. Riv av stjälkarna från grönkålen och riv den i mindre bitar.
2. Massera in oljan, saltet och eventuellt citronsaften och fördela bladen jämnt på en plåt.
3. Rosta grönkålen mitt i ugnen i 175 grader så de blir knapriga och krispiga, cirka 10-15 min.
Vi gjorde missen härhemma att lägga ut ett tjockt lager så de blev lite brända, så var observant med att lägga ut grönkålsbladen jämnt på plåten.
Buon Apetito