Jag står verkligen inte mycket i köket med allt vad mat och bak heter utan är mer helikoptern som flyger över resten av delarna i hus och hem.
Finns det däremot ting som kan slängas ihop i ett nafs, samtidigt som man håller på med annat, passar det mig utmärkt – såsom detta!
I och med att fröknäcket eller frökexen behöver lång tid på sig i ugnen så är dessa munsbitar perfekta att göra om du ändå är hemma en helgdag. När du pysslar med annat blir de klara i ugnen.
Så här presenterar jag helgens superenkla bak utav Fia 🙂
Ett enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd, fullt med olika sorters fröer.
Ingredienser
Portioner: 1 sats
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
1/2 dl hela linfrö
(jag hade inte tillräckligt med linfrön varför jag vägde upp med 1 msk Chiafrön – Blev bra)
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30×40 cm (för 1 sats).
Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter.
Bred ut smeten tunt på plåten. Är det svårt att få det jämnt kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå och rulla med kavel över. Grädda mitt i ugnen ca 1-1 1/2 timme. Drag över bakplåtspappret med knäcket på ett galler och låt svalna.
Till servering: Bryt i bitar och servera med tapenade.
Passar Alla: Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Är även en trevlig gå bort present!
Finns ju en uppsjö av olika modifikationer av fröknäcke/frökex och några andra kan sökas fram från tidigare blogginlägg.
Just detta tog jag inspiration från Icas hemsida.