Förläng sommarkänslan med en sallad med vattenmelon, haloumi och mynta.
Denna rätt bjöd vi några vänner på som tillbehör härom helgen, den nog sista av riktigt varma sommarkvällar, då vi njöt under bar himmel natten lång.
Med 7 ingredienser slänger du ihop denna superfräscha sommarsallad på en halvtimme.
Perfekt som en lätt lunch, middag eller som tillbehör.
Ingredienser till 4 port.
0,5 st vattenmelon
1 paket halloumi
1 kruka mynta
2 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Tillagning:
1. Skär bort skalet på vattenmelonen med god marginal och skär den i tuggvänliga bitar.
2. Skiva haloumin i halvcentimetertjocka skivor och lägg på grillen eller i grillpanna tills den fått fina ränder.
3. Grovhacka myntabladen och blanda ner tillsammans med balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.
4. Lägg på den nygrillade haloumin, eventuellt skuren i mindre bitar, och servera.
Recept: Agneta Ullenius
Källa: Tasteline
Foto: Malin Hoelstad