Japp, det var vad jag serverades i fredags kväll :-). Hur gott som helst, så detta tycker jag såklart ni ska testa allesammans.
Receptet modifierades såsom följer:
Tillagningstid 20 min.
Tinade räkor eller kräftstjärtar klappas torra med hushållspapper innan de rörs ner i grytan.
OBS! Glöm inte att stänga av fläkten innan du flamberar.
Till 2 pers:
1 scharlottenlök
1/2 vitlöksklyfta
1/2 röd spansk peppar
200 gram räkor, tinade och skalade
1 msk smör
2 msk konjak
1 msk fiskfond
6 körsbärstomater. halverade
100 gram färsk grön sparris, skuren i bitar
2 dl cremé fraiche byttes ut till turkisk matyoghurt
1/2 dl hackad färsk basilika
1 msk Pernod (uteslöts)
1 krm salt
280 gram pasta eller ris, här valdes bönpasta (proteinrikt, gjord på ekologiska sojabönor)
Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök, kärna ur och finhacka chilin.
2. Hetta upp smöret i en traktörpanna. Fräs lök och chili. Lägg i räkorna och stek dem hastigt 1 minut. Stäng av fläkten, häll på konjaken och tänd på. Skaka pannan tills lågorna slocknat.
3. Tillsätt fond, tomathalvor, sparrisbitar och yoghurt. Koka upp och låt sjuda 2 minuter.
4. Vänd ner basilikan och smaka av med Pernod och ev. salt. Servera direkt med pasta eller ris.
Smaklig måltid!
Skriv gärna en kommentar och tipsa om du väljer att göra en egen lyckad modifikation.