Vill varmt rekommendera er denna lunch-, middags-, matlåderätt . Rätten är gluten-, mjölk- och sockerfri och noga provlagad för att smaka riktigt gott. Samt det bästa av allt, förenkla vardagen.
Familjens Mangogryta
4 port.
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära utan skal
1 ½ msk malen gurkmeja
1 msk kallpressad kokosolja
1 förp krossade tomater (500 gram)
½ dl tomatpuré
2 dl naturella cashewnötter (gärna blötlagda)
1 förp kokosmjölk (400 gram)
Salt
Nymalen svartpeppar
1 mango (alt. 250 gram fryst och tinad)
1 förp. fast naturell tofu (ca. 270 gram)
400 gram plommontomater
70 gram babytomat
½ kruka koriander till servering (valfritt)
Skala och hacka lök och vitlök. Värm löken, ingefäran och gurkmejan i kokosoljan i en kastrull på låg värme.
Häll över all på receptlistan fram till mangon i mixern och kör tills den blir lagom grynig. Det ska inte bli en slätstruken sammetssås, utan karaktär och bitar är bara bra.
Häll tillbaka såsen i kastrullen. Klyfta tomaterna och lägg i tillsammans med spenaten.
Servera med koriander samt kokt Durra, Quinoa eller Bovete.
Grytan går utmärkt att koka ihop en dag i för väg och håller sig bra i kylen cirka fyra dagar. Hur bra är inte det!? Tycker personligen den blev än godare i matlådan dagen därpå. Sånt gillas skarpt!
Fler läckra recept som stärker vårt immunförsvar finner du i källan för ovan recept: Food Pharmacy Kokboken
Hoppas du också gillar den!