Familjen Rickmo/Larzon´s favvomellis…

Härligt med matglada barn!
maj 7, 2012
Vi föds med ett leende…
maj 16, 2012
Visa alla

Familjen Rickmo/Larzon´s favvomellis…

Tänkte
”bjuda” er alla på ett mellanmål (dessert om man så vill) som både jag och
Jörgen fallit för och mumsar i oss regelbundet samt bjuder våra vänner på.
Det är busenkelt, supersunt och kalasgott!

Wokat äpple med keso och kanel
(ISO-mellis á 150 kcal)

Ingredienser
Till 2 pers. behöver du:

2 dl naturell keso 4%
2 äpplen
1 tsk kokosfett
2 tsk kanel

Tillagningsinstruktioner
Värm
kokosfettet i en teflonstekpanna/wok och fräs äppeltärningar på medelvärme i
cirka 5 minuter tills de mjuknat något. Lägg äppeltärningarna på keson och
pudra över kanel.

Jag
brukar personligen ha kanelen direkt i pannan och blanda runt strax innan
uppläggning och servering.

Kokosfett är ett mättat fett med positiva hälsoeffekter. Kokosfettet lagras inte lika lätt som andra mättade fetter (ni vet såsom falukorven, som lägger sig som en falukorv runt midjan…). Det är dessutom temperaturstabilt och förstörs inte vid höga temperaturer.

Kanel är en magisk krydda. Det räcker med en tesked dagligen för att blodsockret ska bli mer balanserat och insulinet ska sjunka.

GO helg allesammans!