Helgen som gått med hockey, müsliproduktion och skottning…
november 28, 2010
Illamåendet börjar äntligen avta…
december 7, 2010
Visa alla

Ett julbord räcker…

Söndag kväll sitter jag uppkrupen i soffan med datorn i knät, efter en fullspäckad helg.

I fredags snöade det rejält när jag tog ”bobben” för att hämta Nellie på förskolan och det blev en dragkamp hemåt vill jag lova. Tid tog det dessutom, så det blev tight om tid att bli fixad och klar till kvällens tillställning, julbord på Sunlight med Nyköpings hockey och respektive.
Är ju kul att göra sig lite extra snygg när jag normalt sett går runt i träningskläder/arbetskläder med tofs och är obefintligt sminkad… Det blev dock ett snabbfix, men med smink och hår ”mer” än normalt. Alltid kul att fixa sig lite extra när man normalt sett har morgonrutiner på några minutrar och ser ut därefter resten av dagen.
Trodde jag skulle kunna komma i någon av mina gamla festklänningar men inte då. De framkallade mer eller mindre ångest till att det inte bara är magen min som växer… men efter att ha klivit i en perfekt mammaklänning kändes allt bättre:-).
Min mormor kom hit för att ha myskväll med Nellie/vara barnvakt och det första hon gör är att hon ställer sig och skottar, helt otrolig denna kvinna!
Därefter dök Nina upp, än mer gravid än jag. ”Fint folk kommer sent” så vi hann varva ner med lite Blossa lättglögg innan vi for och hämtade grabbarna efter träning, vidare till Sunlight.
Blossa är verkligen en riktig höjdare! Dock innehåller ju glöggen en hel del socker…
Ska sägas att en av mina kunder dagen därpå kom förbi med en julklapp till mig, sååå gulligt! En otroligt fin egengjord prydnadstomte (hur proffsigt som helst!) och en flaska hemmagjord osötad glögg. Riktigt fin i smaken, så den hoppas jag få recept på inom kort och kunna förmedla vidare.

Vi for hur som helst vidare till Sunlight där de på plan 3 riggat upp för 350 pers (olika företag). Maten var bra även om det inte var ett jättebrett urval, men fullt tillräckligt…och ting som julskinka, köttbullar och lax hade de lyckats riktgt bra med!
Det enda som var mindre bra var att de drog i gång julshowen innan vi ens påbörjat julbordet på en alltför hög ljudnivå varför det nästintill inte gick att prata med personen bredvid…helt OK om detta skett senare men inte helt lycka så tidigt på kvällen, men vi hade dock en kalastrevlig kväll. ”Mormor Brittis” och Nellie sov sött tillsammans i gästrummet när vi kom hem.

På morgonen åt vi frukost tillsammans varefter jag och ”grannen” promenixade ner på stan och tillbaka och fick en skön dryga timmes promenad. Välbehövligt med tanke på det kommande julbordet som väntade.
Julbord två dagar på rad är väl inte direkt något som överväldigar mig, då jag är högst nöjd med ett utöver julaftonens ”ätande”.
Lördagen var urmysig! Jörgens jobb bjöd familjerna till Trosa Stadshotell på julbord och övernattning.
Vi checkade in redan runt fyra och Nellie utropade när vi öppnade vår mysiga  minisvit: – Var är maten?! Gulligt! Hon fick dock vänta ett tag:-). Vi tog en liten promenad i ett urmysigt vintrigt Trosa, innan vi gjorde oss ordning för kvällen. Stadshotellet är bra mysigt med dess genuint inredda charmiga hotellrum/restaurang.

Kl. 7:45  i morse satt Nellie, Jörgen och jag alldeles ensamma framför en härlig hotellfrukost!
Nellie och jag tog en skön promenad till Nellies minsta kusin och påvägen stannade vi och matade en massa hungriga änder. Alltid lika mysigt! Speciellt när Nellie pratar med dem och har svårt att ta farväl:-).
Väl hemma på eftermiddagen blev det lussebak: