En helg med lördagsgodis och mysiga aktiviteter…

Ta kontroll över din kropp!
oktober 20, 2010
Mamma har en bebis i magen!
oktober 26, 2010
Visa alla

En helg med lördagsgodis och mysiga aktiviteter…

– Godnatt min älsklingsmamma, och tack för att jag fick godis idag. Detta var det sista min lilla prinsessa sa efter att vi släckt lampan efter godnattsagan idag (Godnattsagan som idag var: ”Så gör Prinsessor”:-).
Nellie fyllde 5 i augusti och har inte förrens förra lördagen frågat om hon kunde få lördagsgodis. Vi har sagt som så, att vi väntar tills hon uttrycker frågan innan vi introducerar godis, och då såklart lördagsgodis (som denna helg istället blev söndagsgodis). Lördagsgodis är ett bra påfund tycker jag, som man ska hålla benhårt på. Man ska inte äta godis eller snacks mer än en dag i veckan anser jag. Alltför många barn får/äter godis betydligt oftare än så och inte tal om vilka enorma påsar! Detta gör mig smått mörkrädd!
Förra lördagen när Nellie & jag var på stan så kom som sagt frågan: – Kan inte jag få lördagsgodis idag mamma? – Självklart ska du få det! Vi gick in till hennes morfar i hans tobaksbutik och jag sa att plocka 10 godisar och hon lyste upp som en sol. – Såvida du inte vill ha glass istället:-)? Hon har nämligen ätit ”lördagsglass” hittills, men denna lördag var det ingen tvekan om vad hon ville ha.
Lösviktsgodis är annars någonting jag tycker att man ska undvika att ställa sina barn framför utan hålla dem till förpackat godis och därmed begränsa mängden.
Lösviktgodisskoporna är hur stora som helst och påsarna likaså varför det förvillar stora som små att plocka på tok för mycket godis i sina påsar…
Är det dock ett ställe såsom i vårat fall förra lördagen i tobaken, där det inte finns mycket mer än 10 olika sorters godisar att plocka, kan det vara kul för barnen att just plocka av det som lockar dem allra mest.

Snart har helgen nått sitt slut och den har varit hur skön som helst.
I fredags efter förskolan hamnade jag och Nellie hos hennes mormor och man. Jörgen kom efter träningen och vi åt en god middag tillsammans och tittade på Idolerna. En skön spontankväll som slutade med att Nellie och jag somnade på soffan. Signalerade om att fara hem med andra ord…

Lördagen var vi hemma och fixade och donade och hade det allmänt skönt. Tog dagen som den kom. Nellie ville med mig ut på promenad så hon satte fart på sin cykel och jag med mina stavar och det blev en intensiv stavgång minst sagt:-). Det slutade dock med att jag sista sträckan fick ställa om stavarna till hennes lilla höjd och jag fick ta hennes cykel vilket blev rätt jobbig sista sträcka det med.
Grannen Hugo kom sen in och de lekte ”mamma, pappa, barn…” tills väl Hugo tröttnade kan jag tro, och for ut på sin racercykel istället. Efter vår veckohandling kom Nellies morfar och  fru på middag. De frågade just om Nellie fått något lördagsgodis men det hade hon inte då hon inte frågat efter det så när de gick hem plockade morfar fram en liten påse ur innefickan som fick bli dagens ”lördagsgodis”.

Imorse ringde klockan strax efter åtta (Jörgen skulle upp för värmning) och jag kände mig utvilad så jag for upp och hoppade i kläderna och såg att det spöregnade så på med regnkläder och en rask, blöt men urskön Stavgångsmorgonpromenad blev det. När jag kom in stod frukosten serverad. En perfekt start på dagen!
Jag sa när vi slog upp ögonen till Nellie att är det dåligt väder idag har vi bullbak och så blev det.
Vi passade på att bada skumbad under jäsningen så att väntan inte blev så stor.
När bullarna var färdiggräddade stod Nellies kompis Nellie utanför dörren. Tjejerna fikade och konstaterade båda två att Nellies bullar var godast (såklart då de var karamellströssel på:-), innan de började bygga den största kojan man kan tänka sig för att sedan fara ut i regnet för lek fram till eftermiddagens simskola. Full aktivitet med andra ord.

Nu klev Jörgen innanför dörren efter bortmatch, så nu ska vi passa på att umgås över en kopp te innan sängen kallar.

Jag önskar er en skön start på en ny vecka!