Lätta vanor som får Dig i sommarform…
juni 18, 2010
Den klippandes Personliga Tränaren…
juni 24, 2010
Visa alla

En heldag på taket…

22:00 stegade jag ner från taket efter en hel lång dags målande.  Jag kände mig lite som en ”vinnare” efter att ha blivit färdig däruppe efter en himla massa omgångars målande och därmed inte behöva kliva upp för stegen imorgon bitti åter igen, utan ta tag i en annan del av huset. Det ska grundmålas och målas på detta och målas åter igen…hm…känns i målarsstunden väldigt ”onödigt” men väl nödvändigt kan jag tro, för att sedan slippa måla åter igen de närmaste 15-20 åren. Tidsoptimist som jag är trodde jag att vi skulle ha varit färdiga med målandet av hus & Studio för sisådär en vecka sedan, men vi har fortsatt mycket kvar…Men snart så!
Kommer att bli sååå fint!
Helt OK att ha tillbringat dagen och kvällen på taket:-). Jag har filosoferat förfullt medans jag målat under en klarblå himmel.
Givetvis har vi haft våra matpauser då vi 3 familjemedlemmar lever efter ”skalmanklockan”/”3-timmarsregeln” Vi har suttit vid våra provisoriska utemöbler med dynboxen som bord och med tallrikarna i knät:-). Men ack så härligt att sitta ute och äta. Efter målningen kommer nästa projekt som såklart blir att bygga altan, vilket blir vårt semesterprojekt. En riktigt läcker figursågad altan mot berget är planen. Nu målare, snart också snickare. Herregud så händig man må bli av att vara husägare!
Rent kroppsligt kan jag väl påstå att man som målare kan styra mycket över sin arbetställning, men får passa sig då jag som i dag t.ex stått på knä och legat på rygg om vart annat dagen lång, allt för att komma åt under takstolarna och nacken min fått sig lite stryk. När jag däremot stått och målat väggarna har jag såklart tänkt träning (ni som känner mig förvånas väl inte direkt:-) och ergonomiskt försökt arbeta på bästa sätt, vilket blivit genom att i varje penseldrag arbeta med hela kroppen.
Jag är såå nyfiken på hur det gått för Succégänget i Vätternrundan och framförallt för dem jag hjälpt på vägen, Viveca & Tomas. Dala fick tyvärr styra av sin såkert stora insats pga. höftproblematik men däremot lyckats med en 14 dagars sötsugsavvänjning med bravur!

Nu ska jag fortsätta kika på prinsessan Viktoria & Daniels bröllopsmiddag. Nu dax för bröllopstårtan. Är riktigt kul att sitta och kika på denna tillställning. Viktoria är ju helt gudomligt vacker medans Daniel ser ut som Clark Kent. Undrar om ”truckelkepsen” åker på när kamerorna stängs av…