Dra ner på tempot under helgerna

Jultårta – Lyxig & God
december 16, 2014
Förebygg förkylning på bästa sätt
december 27, 2014
Visa alla

Dra ner på tempot under helgerna


Där jag satt igår kväll och slog in julklappar med Nova slog mig tanken på hur många det är som har totalspäckat schema under julhelgerna med alltifrån att hinna träffa alla nära och kära till en hysterisk klapphets, matlagning i överflöd… samtidigt som hemmet ska vara pimpat och välstädat.

Vi behöver ta bort alla ”måsten” kring julen som vi själva skapar som inte sällan är förknippade med egen prestation, som att man ju faktiskt ”ska” tillverka sin egen julgodis, koka- och griljera skinkan, hugga sin egen gran och ha julrim på varenda paket, skriva och hinna skicka julkort …

Behöver det verkligen vara så?!

Såklart inte!

Tagga ner och låt istället känslan och harmonin infinna sig av juletid, istället för att fokusera på den ”Perfekta Julen”… den perfekta ytan, och bara se juletiden svischa förbi utan att ens hinna njuta utav den.

Stanna upp och se glädjen sprudla på alla förväntansfulla barn och det viktigaste av allt, stanna upp och reflektera över vad som verkligen är viktigt för dig och familjen och som får er alla att må bra!

Det är absolut inte ett överflöd av leksaker och prylar! Försök istället att ge barnen mer tid, ge dig själv mer tid tillsammans med barnen, tillsammans med dem du mår bra tillsammans med.

God Jul & Gott Nytt År önskar jag er alla!