Semesterstart i Stockholms skärgård…
juli 7, 2010
Mumsigt med hallon…
juli 23, 2010
Visa alla

Den perfekta strandpicknicken…

Vi är inne på vår 2:a semestervecka och vilket väder!!! Helt fantastiskt! Det är stranddagar som gäller i denna hetta, härligthärligt!
Jörgen börjar kallas ”den rosa grisen” och jag ”negern”…:-).
Lilla Nellie förblir ”vit” sommaren lång då pappi & mammi ser till att överskydda prinsessan mot solens starka strålar på alla sätt. Måste säga att solskydden är riktigt riktigt bra! Köper dem alltid på apoteket och denna 50+ Kids Sun Spray från Eucerin är att rekommendera.

Låter som vi haft en massa stranddagar, men så är inte fallet, då vi pysslat på tomten, men nu är det för varmt samt att målningen är klar så nu tar vi verkligen semester, och tar dagarna som de kommer.

Vivesta badet, Svärdsklova, ett kvällsdopp på Femöre och idag tillbringade vi eftermiddagen på Yogersö.
Av dessa att dömma tycker jag att Vivesta är OK för barnen, dock lite liten strand möjligtvis. Klipporna vid Femöre är absolut det bästa jag vet, klart, kallt, svalkande hav och klippor! Tyvärr är det inte barnvänligt, så igår kväll tog vi chansen då Nellie sov över hos mormor sin och for ut och tog ett härligt uppfriskande kvällsdopp, hur skönt som helst! Varefter vi for hem och tog cyklarna ner till hamnen och njöt över en middag på Rökeriet. Kan varmt rekommendera rökta räkorna (vem har inte testat på dessa?!) och till huvudrätt blev det lax & fetasallad med riktigt bra lax och dessutom såg tallriken ljuvlig ut med grönsaker, frukter och bär. Ett passande vitt vin till detta och mmmmm…

Yogersö idag som sagt och det är ju inte alls dumt när man har barn med gungor etc. bryggor, kiosk och toaletter…
Nellie hoppade många!!! gånger från bryggan så nu kan hon detta, minst sagt.
Verkligen urskönt i havet!

Många har som vana att ta med smörgåsar till stranden, men jag har bättre tips än så.
Ta med burkar med makrill i tomatsås, sillburkar, kallrökt lax eller dylikt och ät till färskpotatis (som du smidigt kokar i samband med frukosten). Kanske några kokta ägg också. MASSA vatten/saft!
Frukt & bär hör såklart också till picknicken.

Nellie somnade i bilen hem från stranden och jag skulle tro att hon sussar sött för natten så mycket som hon badat och ”hoppat” idag.

Nu dax att sätta på grillen, far Rickmo med familj på ingående.

Ha det gott allesammans! NJUT av sommaren!!!