Delikatessköttbullar på strutsfärs med cognacsrörda lingon

Undvik att bli sjuk när du går på sommarledighet
juni 8, 2018
Därför ska vi äta räkor!
juli 14, 2018
Visa alla

Delikatessköttbullar på strutsfärs med cognacsrörda lingon

Här får ni ett finfint tips på mumsiga köttbullar!

Våra guldungar hojtade högt: – ÅH så gott! Medan de smaskade i sig portion efter portion. 🙂

Närproducerat kött från Rinkeby Kött & Vilt i Nyköping

Receptet är hämtat från: Rinkeby Struts och Kalkonfarm där ni hittar fler finfina recept att testa.

Delikatessköttbullar

4 port.
450 g Rinkeby Strutsfärs
100 g kokt potatis
1/2 gul lök
1 tsk kryddpeppar
1 msk smör
1 ägg
3/4 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
25 g smör

Cognacsrörda lingon
1 1/2 dl lingon (färska eller frysta)
1/2 dl socker
1 tsk cognac

Så här gör du köttbullarna
Finriv den kokta potatisen. Finhacka löken och fräs den mjuk i smöret tillsammans med kryddpeppar. Blanda potatis, strutsfärsen, och stekt lök. Tillsätt ägg, grädde, salt och peppar. Forma köttbullar med lätt fuktade händer och stek i omgångar i lite utav smöret.

Cognacsrörda lingon
Blanda försiktigt alla ingredienserna tills sockret lösts sig.

Hoppas du gillar det såsom vi! MUMS!