Klättring – en hisnande upplevelse!
oktober 29, 2014
Fars dag 9 november
november 5, 2014
Visa alla

Boosta med helgmys


Idag lever de allra flesta människor i ett högt tempo. Många har ett krävande yrkesliv som ska kombineras med familjens alla behov och intressen samt att man ska hinna med sig själv.

Jag tycker Dalai Lamas ord är tänkvärda och bra att lyfta fram i sammanhanget:

”Människan offrar hälsan för att tjäna pengar, för att sedan offra pengar för att få tillbaka hälsan… Så angelägen om sin framtid att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden. Hon lever som hon aldrig skulle dö. Sen dör hon utan att ens ha levt.”

Positiv stress fungerar som tändvätska – en förutsättning för att man ska utnyttja sin kreativitet till fullo. Samtidigt hör vi allt oftare talas om resultatet av långvarig stress, negativ stress; utbrändhet!

Det är oerhört viktigt att inte bara gasa på veckans alla dagar utan att ha och se ett mål som ger återhämtning, lust och välbehag.

Att leva balanserat är svårt, men bara att vara väl medveten om vad man håller på med och vart man är på väg gör oss i ett mer välbalanserat mood.

Jag och min familj har helgerna som en ”frizoon” utan en massa måsten. Sen är det delar av året som fylls med helger utav aktiviteter och utbildning etc. men vi försöker hålla helgerna så fria och obokade som möjligt. Vi kan verka osociala och bokar inte upp en massa helger med middagar etc. men låter dessa istället gärna komma mer spontant, obokat och lättsamt.

Vi är hemmakära och gillar verkligen att bara strosa runt, filosofera, fixa och dona.

Dock är det skönt att lämna allt fix och trix som sysselsätter oss på hemmaplan mellan varven för att just ”bara vara” – två små ord som ofta lyser med sin frånvaro, åtminstone för småbarnsföräldrar.

Jag har svärföräldrarna på västkusten som gärna ser lite egentid med barnen när vi är på besök, varför jag & Jörgen på senare tid blivit allt bättre på att se oss om efter ting att göra på tu man hand när vi far dit.

I och med att träningen är en viktig del av vårt liv som gör oss båda mer tillfredsställda och harmoniska så passar vi på att träna tillsammans när vi får möjlighet.

På denna vända till svärföräldrarna och Bohuslän så klättrade vi såsom jag skrev om tidigare och for sedan iväg till ett härligt ställe bara trettio minuter bort, Bokenäs Hav Spa Möten.

Vi promenerade, samtalade ostört, läste, serverades en god middag, sov och vaknade utan vare sig barn eller väckarklockor.

Startade morgondagen med en skön morgonjogg innan vi högg in i en riktigt bra frukostbuffé, där vi satt länge blickandes ut över havet. Frukost fram till elva var ett riktigt plus i kanten samt utcheckning först kl. 15.Dästa efter frukosten fortsatte vi att slappa med tidningar och böcker, sov en stund till och avslutade vår vistelse med ett besök på deras lilla gym.

Med ny energi for vi tillbaka hem till svärföräldrarna och våra ögonstenar och fortsatte mysa.