Tänkte dela med mig av ett mycket snabbt, enkelt och gott recept på en potatissallad att bjuda familj eller vänner på som kan förberedas redan dagen innan om man så önskar.
En potatissallad är en riktig sommarklassiker som alltid är rätt! |
Perfekt så här i grilltider och passar även fint till kallskuret.
Vi valde att grilla marinerade kycklingfiléer till vilket blev väldigt mumsigt.
Jag tipsar att dubbla satsen så har ni lunchmaten till dagen därpå fixad;-).
Färskpotatissallad med soltorkade tomater 4 port.
Tillagningstid cirka 30 min
4 Portioner
VINÄGRETT
3 msk olivolja
3 msk vit balsamvinäger
1 msk honung
1 msk vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
SALLAD
750 g skivad eller delad kokt kall eller ljummen fäskpotatis (jag valde att ha bara halvera de små potatisarna och serverade den kall då jag förberedde den på morgonen)
1 skivad rödlök
200 g strimlade soltorkade tomater
1 dl hackade färska örter t.ex. basilika, mynta, bladpersilja (jag valde basilika och la en massa fina blad på salladen precis innan servering)
150 g svarta och gröna oliver (jag valde svarta urkärnade)
Tips! Jag valde att smula över 150 g äkta grekisk fetaost innan servering varefter basilikan
GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda ihop vinägretten och smaka av.
2. Blanda försiktigt men väl ihop potatis, rödlök, tomater, örter (spara dem gärna till strax innan serveringen), oliver och vinägrett i en stor skål.
TIPS! Ikea har ”bautastora” blandskålar.
Buon Apetito:-)!