”Masken”
februari 9, 2017
Björngång
februari 12, 2017
Visa alla

Balansen mellan Yin och Yang

En första utav två heldagars Yin Yoga utbildning har passerat. Jag känner mig nöjd och skönt avslappnad i både kropp och sinne. Det är med självklarhet jag kommer ta in mer Yin i både mitt och mina kunders liv.

Anlände till Västerås i går kväll, checkade in på hotellet och tog en skön kvällspromenad för att andas frisk luft och checka av platsen för utbildningen. Allt för att kunna ta det med ro efter en hektisk arbetsvecka. Jag fick en god natt sömn.

Jag unnade mig en lugn morgonstund med en bra frukost framför nyheterna följt av en rask promenad bort till platsen för utbildningen.

Möttes av utbildningsledaren Maria Ekman i hennes relativt nyöppnade Yogastudio, superfin, verkligen! Så där läcker att man ville flytta in.

En personlig reflektion jag snabbt gjorde idag var att jag tog in alltsammans som gjordes och sas, helt naturligt och inte ett dugg främmande, längre.

Det var när jag utbildade mig inom Soma Move och –Mind som fantastiska Cecilia Gustafsson sådde Yin Yoga fröet hos mig, ”ibland händer det som mest när vi gör som minst”, och som jag kände att jag ville ha mer utav.

Det är helt enkelt dags att börja praktisera Yin Yoga, på riktigt.
Genom att praktisera Yin Yoga förstår man vilken kraft det ligger i stillheten.


Yin Yoga kan utövas och anpassas till alla kroppar och individuella behov.

I Yin Yogan släpper vi taget om kroppen och låter tyngdkraften verka, utan muskulär aktivitet vilket gör att vi kommer åt bindväv/fascia och de så kallade meridianerna, ”energilinjerna”, i vilka man t.ex. sätter akupunktur. Varje meridian är kopplat till ett organ.

I Yin Yogan stannar man i varje ställning under 3-6 minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro – mindfulness. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte utan vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch).

”Slappna av och låt gravitationen göra jobbet”

Yin Yogan är fascinerande, måste upplevas och som sagt praktiseras.

Yin Yogans effekter är många!

Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska (yang) yogastilar. Yinyoga passar som sagt alla människor och kroppar och kan ge särskilt stor effekt på stela och orörliga kroppar, hjälpa ryggvärk, knä-, nackproblem och framför allt vara till stor hjälp för en stressad och snabb livsstil med mycket prestation som många lever i idag.

Yin Yogan öppnar upp stela höfter och gör att baksidor av ben blir smidiga och elastiska.

Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar sinnet.

Ser stort fram emot en ny utbildningsdag!