Årets första potatissallad – En härlig försommarkväll

Frisk och pigg genom Coronapandemin
maj 18, 2020
Badklar pool – Reportage del 2
juni 13, 2020
Visa alla

Årets första potatissallad – En härlig försommarkväll

Så himla härlig Kristi himmelsfärdsdag vi bjudits på! Sommarkänslorna väcktes till liv! Frukost på solskensaltan, långlöpning i skogen följt av solskenslunch, poolbad och ryggläge i solstolen, loungehäng och denna middag utomhus.

I skrivande stund har vi flyttat in och tänt en brasa. Precis som en försommardag ska vara. Alldeles underbart SKÖNT helt enkelt!

Här kommer ett tips på en riktigt god och jätteenkel rätt att slänga i ordning.
Årets första färskpotatissallad (okej, ska erkänna att kvällens var importerad, men snart så!)

Potatissallad med färskpotatis
För 4 personer

Ingredienser
800 g färskpotatis
100 g haricots verts (Vi använde sockerärtor vilket ju bara är SÅ gott)
500 g varmrökt fisk, t ex makrill, lax eller böckling (Vi valde lax ikväll)
1 knippa rädisor
Vi valde att ha ”en näve” ruccola i också. Gott!

Dressing:
1 rödlök
1,5 msk dijonsenap
2 msk rödvinsvinäger, eller 1 msk vit balsamvinäger (vi valde den sistnämnde)
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
3 msk persilja, finstrimlad

Tillagningstid: 20 MINUTER

Såhär gör du:

Potatissalladen med rädisor
Borsta potatisen väl eller skala den. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull ca 15 min.
Låt bönorna koka med när ca 3 min återstår av koktiden (väljer du att ha sockerärtor såsom vi valde har du dem redan klara). Häll av vattnet och ånga av.

Sätt ugnen på 225°. Linda in fisken i aluminiumfolie och värm den mitt i ugnen 5–10 min.

Dressing: Skala och strimla löken. Blanda senap, vinäger, olja, salt och peppar i en salladsskål. Vänd ner lök och persilja.
Ansa och halvera rädisorna. Vänd ner dem i dressingen tillsammans med potatis och bönor. Servera salladen med fisken.

Hoppas det ska smaka!

Källa: Allt om Mat