Ännu en ”superfrukt” i vår hälsomüsli…

Vilket fantastiskt jobb jag har!!!
april 28, 2011
Livet blir bra spännande med graviditetshjärna…:-)
maj 4, 2011
Visa alla

Ännu en ”superfrukt” i vår hälsomüsli…


Blåbär

Vår nordiska superfrukt blåbär innehåller en av de mest kraftfulla antioxidanterna – Antocyanin
Antioxidanterna i bären skyddar kroppens celler vilket bidrar till god hälsa, välmående och livskraft!

Blåbär tillhör släktet ljungväxter och det finns over 450 olika arter världen över. Det ris som växer i norra delen av Europa och i Sverige heter Vaccinium myrtillus och kallas även för vilda blåbär. I Nordamerika finns det andra vanligt förekommande odlade arter, så kallade ”highbush” bär. Skillnaden mellan bären är många. De vilda blåbären är framförallt mörka i fruktköttet medan de amerikanska är ljusare i fruktköttet. De amerikanska blåbären är också större och har mindre syrlig smak. Vilket folk gillar bäst är beroende på tycke och smak.

Superfruits blåbär som vi valt att använda i vår basmüsli denna månad är helt naturliga och ekologiska och har sötats med lite äppeljuice för att kunna torkas och avnjutas.
Blåbär som är sötade med äppeljuice har ett mycket lägre GI än blåbär sötade med vanligt socker. De torkade blåbären i vår månadsmüsli kommer ifrån Nordamerika.

Blåbär har avnjutits under århundraden och bara ökat i popularitet sedan de första kommersiella plantorna började odlas fram. Sedan dess har odlare förädlat bären för att förlänga dess hållbarhet, smak o.s.v. Idag är Nordamerika världens största producent av blåbär och står för 90% av världsproduktionen.

Näring
Blåbär är kända som en mycket antioxidantrik frukt och innehåller antioxidanten antocyanin som sitter i pigmentet och gör bären mörkt blålila, de vildväxande nordiska blåbären innehåller en högre koncentration av dessa antioxidanter än de odlade bären. Antocyaner i blåbär kan oskadliggöra fria syreradikaler och skydda kroppens celler. Internationell forskning visar att dessa antocyaner hjälper immunförsvaret, hämmar kronisk inflammation och motverkar oxidativ stress.
Det forskas regelbundet på blåbären och dess positiva hälsoeffekter och det lilla blåa bäret har sedan länge nått statusen ”superfrukt”.

För Dig som är nyfiken på vår müsli som denna månad smaksatts med blåbär, tveka inte att kontakta mig för mer info: fia@krafthalsa.se