All Inclusive – Bekvämt, javisst!

Låt inte sömnmyterna stressa dig
oktober 21, 2017
Sockret tar död på oss!
november 28, 2017
Visa alla

All Inclusive – Bekvämt, javisst!

Vi valde att fara bort över höstlovet, för att släppa taget om allt. En vecka tillsammans med sol, bad, läsning, lek och med maten serverad och sängen nybäddad varje dag. Ibland behövs just det.

All inclusive är bekvämt. Allt är serverat.

Ibland kan det vara skönt att slippa leta restaurang varje kväll på semestern, kanske för att man reser i ett stort sällskap eller med små barn. Då är det enklare att plocka mat från bufféborden och slippa höra tjat om mer glass. Glassen ingår ju så det är bara att hämta…

All inclusive brukar dock kritiseras för att det konkurrerar ut lokala krogar på turistorterna. Gästerna har ju redan betalt för att äta och dricka inne på hotellet och går ogärna ut för att spendera mer pengar. På orter där konceptet blivit vanligt har det också ofta blivit svårare att driva restaurang. Det är ju jättetråkigt, eller hur!?

I ärlighetens namn, det här med All Inclusive. Det kändes OK det första dagarna men sen lessnar man ju. Även att buffématen varieras så är mycket sammasamma. När man sitter inomhus känns det lätt som en stor upplyst skolmatsal och hur mysigt blir det egentligen under en middag. Sådär va..?

Vårt hotell var kalasbra med härlig service och helt OK mat och barnen blev sockerchockade var dag då de såklart föll för plättar med chokladsås om morgnarna… hjälp! Blir sockeravvänjning en vecka här hemma tror jag bestämt, menmen. Vad gör väl en vecka. Barnen mös varje minut och vi var helt klart tillfreds vi med. Vi hade det störtskönt och fick det precis som vi förväntat oss det.

Påfyllda med D-vitamin och lugna i kropp och sinne är vi redo att möta en ny arbetsvecka och gasa för fullt fram till jul, då vi tar ett liten myspysbreak på hemmaplan med nära och kära.